1 noiembrie 2011

De ce nu s-a casatorit servitoarea Amenda cu un macelar? [Chiar asa!]

Istorioara pe care doresc sa vi-o impartasesc provine din cartea "Arta de a nu scrie un roman" a lui Jerome K Jerome.

Servitoarea noastra este una dintre cele mai interesante fetiscane fictive cu aceasta profesie. Este o tanara apatica, de un calm imperturbabil, care tolereaza orice prostie sugerata de stapani si care niciodata nu protesteaza la auzul idioteniei sugestiilor. Dar Amenda are si o bizarerie: pasiunea pentru militari. Unde vede militari lasa toate si ii urmeaza. Se intoarce seara rusinata si reintra in vechea ei personalitate- buna fetiscana engleza.

Dar v-am ademenit cu un macelar... Asadar Amenda se logodeste cu un macelar, iar stapanii pentru a-si arata suportul devin clienti fideli ai acestuia desi nu ii suporta produsele. Spre usurarea lor servitoarea noastra simpatica anunta ruperea logodnei. Stapana o consoleaza, dar impasibila Amenda ii spune ca nu crede ca vreo fata ar putea ramane alaturi de el decat daca ar fi posesoarea unui stomac de strut. Stapana nu intelege ce treaba are digestia in chestiunea cu maritisul si afla opinia sanatoasa a Amendei cum ca o fata nu ar trebuie sa se casatoreasca cu un barbat care ii da sa manance carnati care o tin treaza toata noaptea. Prea britanica stapana este socata sa auda ca domnul macelar avea de gand sa o hraneasca doar cu groaznicii lui carnati. Amenda o linisteste, sotiile macelarilor trebuie sa manance ce ramane, iar verisoara Amendei, Eliza, se casatorise cu un brutar si intr-un sezon slab a fost nevoita sa manance briose 2 luni. O asemenea intamplare trebuie prevenita.

Trageti ce concluzii doriti, numai descretitiva fruntea

0 comentarii:

 
Copyright 2010 ..la-di-dA. Powered by Blogger
Blogger Templates create by Deluxe Templates. Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template